Om Gospel-kids

Fra idé til virkelighed

Gospel-kids begyndte som Inger Lise Møllers idé i august 2003. Visionen var, at Gospel-kids skulle give børn mulighed for at udtrykke glæde gennem bevægelse og sang, glæde for Gud, for hans gaver og for hinanden. Inger Lise Møller fik desværre ikke lov til at fuldføre sit arbejde med Gospel-kids, da hun blev syg og senere gik bort. Men hendes vision var vigtig, og derfor tog Indre Missions musikarbejde (IM-musik) og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) udfordringen op sammen og arbejdede videre med idéen.

Visionen er nu blevet til virkelighed: Der er i dag omkring 25 Gospel-kids grupper rundt i hele landet, og der bliver stadig flere. Vi har indtil nu udgivet 6 Gospel-kids cd'er med tilhørende materialer, og der er flere på vej. Vi holder en årlig Gospel-kids Festival tre steder i Danmark med tilsammen omkring 400 deltagere, og sidste skud på stammen er et landsdækkende Gospel-kids Danmark kor bestående af 6-8 håndplukkede sangere og et live-band, som kan bestilles til større arrangementer.

Formål, grundlag og værdier

"Gospel-kids formål er, på et evangelisk-luthersk grundlag, at formidle evangeliet om Jesus Kristus for børn og juniorer ved at være et sted, hvor glæden er i centrum og bliver udtrykt gennem bevægelse, sang og musik."

Al vores samvær med børnene, både i lokale kor og til festivalerne, bygger på følgende værdier:

 • Musik er en gave, som vi kan bruge til at lovsynge til Gud og fortælle andre om ham.
 • Børn lærer bedst ved at bruge HELE kroppen og alle sanserne.
 • Børn lærer mest i en behagelig atmosfære, hvor det er sjovt at være med.
 • Børn er umiddelbare - også i deres tro på Gud, og deres tanker er lige så vigtige som de voksnes.
 • Børn har brug for ægte og troværdige voksne, når de skal lære om Gud og vokse i troen.
 • Børn har brug for venskaber, og det hjælper vi dem med.

Tilhørsforhold og navn

Gospel-kids Danmark er et samarbejde mellem Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) og Indre Missions musikarbejde (IM-musik). En Gospel-kids gruppe skal være tilknyttet Gospel-kids netværket i Danmark og tilslutte sig vores formål for at kunne bruge Gospel-kids navnet og logoet. Dette gøres på indmeldelsesblanketten, som kan hentes online via Gospel-kids eller DFS' hjemmeside og sendes ind.

Koret/gruppen skal navngives enten:

 • "Gospel-kids Viborg" eller
 • "Viborg Gospel-kids".

Andre navne kan så anvendes i tillæg til dette, f.eks. "Superbørn, Gospel-kids Viborg".

Fordele ved at være tilsluttet Gospel-kids netværket i Danmark:

 • Koret og korets ledere bliver en del af det landsdækkende Gospel-kids netværk.
 • Korets ledere kan få gratis sparring hos Gospel-kids konsulenterne til det daglige arbejde, samt konkret hjælp i forbindelse med nyopstart og events i lokalområdet.
 • Korets ledere modtager nyheder og tilbud direkte fra Gospel-kids Danmark.

Tilslut koret som DFS eller LMBU tilknyttet gruppe og støt arbejdet

 • Som kor/gruppe tilsluttet Gospel-kids netværket i Danmark kan man også tilslutte sig DFS, hvilket giver flere fordele. Læs om dette her.  
 • Vi har også en samarbejdsaftale med LMBU (Luthersk Missions Børn og Unge) som giver mulighed for, at man kan tilslutte koret/gruppen LMBU. Læs mere om dette på lmbu.dk.
 • Som DFS/LMBU tilknyttet gruppe kan du støtte DFS’s/LMBU’s arbejde ved at blive en DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) godkendt klub. Det giver mulighed for, at DFS/LMBU kan søge støtte hos DUF til arbejdet. Dette kræver dog, at koret bl.a. har vedtægter, et kontin­gent på minimum 75 kr. årligt pr. barn og én årlig generalforsamling. Læs mere om dette på DFS hjemmeside her
 • Du kan finde forslag til vedtægter på DFS' hjemmeside her.
 • Nogle af fordelene ved at blive tilsluttet DFS/LMBU: Koret kan hente hjælp og inspiration hos konsulenterne i DFS/LMBU, og bestiller du Gospel-kids pakkerne gennem DFS eller LMBU som godkendt DUF-klub, får I 50% rabat.Som DFS tilknyttet gruppe kan du støtte DFS's arbejde ved at blive en DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) godkendt klub. Det giver mulighed for, at DFS kan søge støtte hos DUF til arbejdet. Dette kræver dog, at koret bl.a. har vedtægter, et kontingent på minimum 75 kr. årligt pr. barn og én årlig generalforsamling. Læs mere om dette her

Du er som altid velkommen til at kontakte en af vores konsulenter, hvis du har yderligere spørgsmål.

Støt Gospel-kids i Danmark

Gospel-kids ønsker fortsat at kunne yde gratis konsulentbistand til alle kor, og dette kan vi kun gennem økonomisk støtte fra private og fra de kor, som har mulighed for at støtte.

Gospel-kids ønsker fortsat at kunne levere cd'er og materialer af samme høje kvalitet som hidtil. Dette gøres muligt gennem økonomisk støtte, da den nuværende pris for materialerne udelukkende går til omkostninger til cd produktion og trykning - ikke til Gospel-kids medarbejdernes arbejde med materialerne.

Opret en Kor-gave til Gospel-kids i Danmark

Ved tilmelding til netværket opfordres alle Gospel-kids grupper til at oprette en frivillig fastgiverordning/”korgave” til Gospel-kids i Danmark. Ved at støtte Gospel-kids arbejdet med f.eks. 500, 1.000 eller 1.500 kr. eller mere (efter hvad I har mulighed for), vil koret støtte tilblivelsen af materialer samt muligheden for fortsat at ansætte dygtige konsulenter i netværket. Ønsker du at oprette en korgave, kan du kontakte Birthe Simonsen på tlf. 8227 1215 eller mail.

Opret gavebrev eller en fastgiverordning til Gospel-kids i Danmark

Du kan støtte Gospel-kids i Danmark økonomisk som privatperson med et gavebrev eller en fastgiverordning. Det kan du gøre her.

Download "Gospel-kids Præsentation" som folder

Du kan downloade "Gospel-kids Præsentation" her.

Du kan downloade "Gospel-kids Lederinspiration" her.