Om Koda

Koda varetager musikere, komponister og tekstforfatteres rettigheder. Når man betaler afgift for at benytte musik, sørger Koda for at disse får deres betaling for brugen af musikken efter en given koncert.

Hvornår skal der betales Koda? Det skal der, når der er tale om en offentlig koncert.

Hvem rapporterer koncerten

Det gør arrangøren. Er det Gospel-kids-gruppen, der arrangerer, er det dem/jer selv, der rapporterer, hvis det er en offentlig koncert. Og de/I betaler også selv Koda-afgiften.

Er det en kirke, en menighed eller et IM-samfund, er disse arrangøren. Spørgsmålet her er så, om det er offentligt. Men det er op til arrangøren at vurdere det.

Når du bruger musik ved offentlige arrangementer, kræver det, at du senest 8 dage efter arrangementet anmelder koncerten. Dette gælder blandt andet ved koncerter og byfester. 

For at anmelde en koncert, skal du oprette en bruger på koda.dk. Gå til opret en bruger.

Rapportering af musikken fra koncerten

Inden 14 dage efter koncerten skal der sendes en rapportering til Koda. Send en liste med dato og sted for koncerten samt en liste med musiknumrene, hvor også forfatter og komponist og evt. arrangør fremgår. Send listen til kunde(at)koda.dk

Selv om det er en lidt indviklet proces, er det vigtigt, at det bliver gjort, da det er den eneste måde, vi sikrer, at vederlaget kommer frem til de rette personer. 

Har I spørgsmål, er de faktisk meget behjælpsomme hos Koda, og det er ikke dem alle, der kun tænker kroner og ører. Prøv f.eks. at skrive til Stig von Hielmcrone, svh(at)koda.dk. 

Priser

Se priserne på kodas hjemmeside ift. koncerter.